Persoon

Over mijzelf

Ik ben 58 jaar oud, sinds 1979 getrouwd met Ariane den Hartog en vader van vier kinderen, Maaike, Bart, Hanneke en Eveline, die inmiddels allemaal het huis uit zijn.

Sinds 1998 ben ik als predikant verbonden aan de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Ik studeerde van 1975 tot 1984 aan de Universiteit van Amsterdam en was daar assistent. Vervolgens was ik van 1984 tot 1990 predikant in Kloetinge (Zeeland) en van 1990 tot 1998 in Leiderdorp.

Als het hoofd moe is, doe ik graag iets met mijn handen: klussen in het weekeinde, bijvoorbeeld het isoleren van een vloer.shapeimage_4Mijn hobby is zelf muziek maken op het mooiste instrument dat er volgens mij bestaat: de bastrombone. Die bespeel ik in een klezmerbandje en ook bij allerlei andere ensembles en feestelijke gelegenheden. Daarnaast bespeel ik de bastuba bij de Teisterband in Heemstede.shapeimage_2Mijn favoriete vakantiebesteding is het rondtrekken samen met mijn vrouw in een tot camper omgebouwd busje, door vrienden inmiddels omgedoopt tot de ‘Lutbus’.shapeimage_3